Nederlands English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

21 augustus historisch kinderfeestje op kasteel Oud Poelgeest

Geplaatst op: 25 augustus, 2013 door

In november 2012 werd de I love Oegstgeest actie gehouden, georganiseerd door de Civil Society Club. Hiervoor hadden diverse ondernemers prijzen ter beschikking gesteld. Afgelopen woensdag op 21 augustus werd de waardebon ingeleverd voor het historische kinderfeestje, een initiatief van kasteel Oud Poelgeest en Beleef Het Verleden. De familie Jansen- Kristiansen die de prijs had gewonnen, had heel wat te vieren. Bram Jansen wilde graag alvast vervroegd zijn verjaardag vieren met zijn beste vriend Thomas omdat die deze week voor een jaar naar Amerika vertrekt en dus niet op Bram zijn verjaardag kan komen. Zijn broertje Tobias wilde juist graag verlaat een extra partijtje vieren omdat hij dan eindelijk een keer zijn neefjes Luca en Nicola die in Italië woonden kon uitnodigen.

historisch kinderpartijtje

De kinderen en ouders werden ontvangen op het kasteel door Maria Boerhaave, de dochter van professor Boerhaave die daar in het jaar 1736 tijdens de zomer woonde met haar ouders. De kinderen kregen taart en limonade en leerden hoe ze zich in de 18e eeuw moesten gedragen. Daarna was het tijd voor historische spelletjes: o.a. hoepelen en beuningen.

historisch kinderpartijtje, oud poelgeest

De kinderen vonden het feestje heel leuk. Op de vraag wat ze het allerleukste vonden zei Tobias:  “Mag ik ook “alles” kiezen?” De kinderen geloofden niet echt dat Maria Boerhaave zo oud was als dat ze beweerde (en echt uit 1736 kwam), maar vonden het wel knap dat ze al die dingen van vroeger wist. Het grappigste dat ze over vroeger geleerd hebben is de spelletjes die de kinderen deden en dan vooral het in elkaar haken van de armen om elkaar op die manier op te tillen. Alleen vonden ze het wel jammer voor de kinderen in die tijd dat die geen cadeautjes kregen voor hun verjaardag. Gelukkig was er wel een versje, speciaal geschreven voor de kinderen.

feest op kasteel kinderfeestje op kasteel

Fotografie: Birte Kristiansen