Nederlands English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

21 juni Oudenhofmarkt Oegstgeest

Geplaatst op: 28 mei, 2014 door

Beleef Het Verleden tijdens de Oudenhofmarkt op 21 juni

Bewustzijn van de oorsprong van artikelen in de winkel is vaak op de achtergrond geraakt. Dat geldt ook voor het zelf dingen maken van natuurlijke grondstoffen. Om hier verandering in te brengen hebben de Civil Society Club en Beleef Het Verleden het concept ‘duurzame historische ambachtenmarkt’ bedacht. In 2013 hebben we voor het eerste deze markt georganiseerd in Oegstgeest, gekoppeld met een scholenprogramma. Dit evenement is toen omgedoopt tot Oudenhofmarkt, vanwege de locatie van de eerste Oudenhofmarkt bij de Oudenhof (Middeleeuwse burcht die was opgeworpen tegen vikingaanvallen).

Gerecycled tin
Dit jaar organiseert Beleef Het Verleden wederom het historische deel met middeleeuwse ambachtslieden. Net als vorig jaar kun je verschillende stadia van wolbewerking zien en uitproberen zoals kaarden, vlaken, kammen, spinnen, vilten en bandweven. Daarnaast kun je ook manden maken of touw slaan. Nieuw dit jaar is de tingieter die van gerecycled tin middeleeuwse tinnen voorwerpen maakt en de pottenbakster die ter plekke op de draaischijf potjes zal maken. Er komt ook een kruidenvrouw die voor allerlei kwaaltjes een middeltje heeft. En niet te vergeten natuurlijk: de middeleeuwse muziek!

Bij alle ambachten geldt weer dat jong en oud interactief mee mogen doen en dat je het oude ambacht kunt ervaren met zoveel mogelijk zintuigen: ruiken, horen, voelen en zien. Het thema hierbij is van grondstof naar product.
De middeleeuwse marktkraampjes kun je vinden rondom de verhalenverteller en de Oudenhof, tegenover het winkelcentrum Lange Voort.

Projectcoördinator Anke Weber Smit is enthousiast: “Ik was vorig jaar nieuw in Oegstgeest en toen ik boodschappen ging doen, belandde ik zomaar in de middeleeuwen. Ik vond het zo bijzonder dat ik dit jaar in de organisatie ben gestapt.”.
De Oudenhofmarkt vindt dit jaar plaats op zaterdag 21 juni 2014 van 10.00 – 17.00 en de entree is gratis.

Voor meer informatie kijk op www.Oudenhofmarkt.nl of op facebook-Oudenhofmarkt 2014.

Deze gezellige midzomeractiviteit kan doorgaan dankzij de steun van vele partners en vrijwilligers: de Winkeliersvereniging Lange Voort, Fonds 1818, de Werkgroep Duurzaamheid van de Gemeente Oegstgeest, Movenext, Oegstgeester Courant en Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest, restaurant De Jonker.

Oudenhofmarkt 2013, fotografie Monique Shaw

Oudenhofmarkt 2013, fotografie Monique Shaw

Oudenhofmarkt 2013, fotografie Monique Shaw

Oudenhofmarkt 2013, fotografie Monique Shaw

Oudenhofmarkt 2013, fotografie Monique Shaw

Oudenhofmarkt 2013, fotografie Monique Shaw