In deze nieuwsbrief vindt u nieuws op het gebied van educatieve projecten waar we aan werken.  Klik hier als de plaatjes niet goed worden weergegeven.

Nieuwsbrief scholen Beleef Het Verleden

28 mei 2015
Beleef Het Verleden
presenteert:
  1.  Beleef Het Verleden met Lotte
Eindelijk is het zover! Het educatieve filmprogramma Beleef Het Verleden met Lotte is af en in de verkoop!

Afgelopen woensdag hebben we met de acteurs, figuranten en betrokkenen bij het programma het eindresultaat bekeken in de zaal bij de Rabobank aan de Lijtweg in Oegstgeest. Lois Beekhuizen die de hoofdrol van Lotte heeft gespeeld is net als wij, trots op het resultaat. Het is een prachtige dubbel DVD geworden met op DVD 1 de vier afleveringen: Prehistorie, Romeinse tijd, Middeleeuwen en Archeologie en op DVD 2 alle educatieve documenten: de docentenhandleiding, lesbrieven met historische achtergrondinformatie per aflevering, werkbladen en antwoordbladen per aflevering. Het programma is bedoeld voor de groepen 5 t/m 8 van de basisschool. Het geeft invulling aan vier les-ochtenden/middagen en kan nog verder worden uitgebreid met verdiepings-en knutselactiviteiten.  

Het is een resultaat waar we ook met recht met z’n allen trots op mogen zijn. De weg was vol obstakels, maar het is uiteindelijk dan toch gelukt om het project af te ronden. 

In 2014 is een aanvraagronde bij diverse fondsen gestart in samenwerking met Cultuurcompagnie Noord-Holland. Tijdens dit proces is er vertraging opgetreden omdat de Cultuurcompagnie te kampen kreeg met een wel heel essentieel probleem: het bestaansrecht van de organisatie zelf kwam ter discussie te staan omdat de Provincie de jaarlijkse subsidiëring voor de organisatie heeft teruggetrokken. Ondanks deze zware tegenslag heeft Cultuurcompagnie Noord Holland toch besloten om het project ‘Beleef het Verleden met Lotte’ te blijven ondersteunen. Na een vernieuwd proces m.b.t. de fondsenaanvragen was de uitslag echter negatief. De fondsen hadden allen niet toegekend.

Inmiddels waren de filmopnames gestart met voorfinanciering vanuit Beleef Het Verleden en hebben vele partijen vrijwillig bijgedragen aan de continuering van het project. Echter er was absoluut meer budget nodig om ook het editingproces en alle stappen erna voort te zetten. Stichting HEI kwam ons te hulp. Zij stemden in met een tweede ronde van fondsenaanvragen vanuit de stichting. Opnieuw werden zaken afgestemd en grote fondsenaanvragen geschreven. Helaas werden we opnieuw teleurgesteld toen ook deze ronde niets opleverde. Financiering ging door vanuit Beleef Het Verleden en op basis van vrijwillige inzet, maar deze situatie is natuurlijk niet ideaal.

Inmiddels is het product af, maar moet het nog goed in de markt gezet worden. Ook hiervoor is opnieuw een marketingbudget nodig. Er zal zo veel mogelijk gewerkt worden met lowbudget marketing, maar uit ervaring weten we dat mond op mond reclame de beste verkoop oplevert. Daarom vragen we jullie allemaal: zeg het voort! En laten we er met z'n allen voor zorgen dat zoveel mogelijk scholen kunnen genieten van leuk, belevingsgericht (geschiedenis)onderwijs. 

‘Beleef Het Verleden met Lotte’ is te bestellen via http://www.beleefhetverleden.nl/product/beleef-het-verleden-met-lotte/
Je kunt hier ook alvast de trailer van de filmpjes bekijken!

    2. Voorverkoop Beleef Het Verleden met Lotte tijdens de Cultuur-en Onderwijsmarkt 

De cultuur en onderwijsmarkt viel vroeg dit jaar, al op 18 maart. We hebben hier het programma Beleef Het Verleden met Lotte en natuurlijk het programma Beleef Het Verleden in de klas gepromoot. Het was een gezellige middag waarbij we zelfs al een aantal exemplaren in de voorverkoop hebben verkocht van Beleef Het Verleden met Lotte. 

 

 
Beleef het Verleden in de klas
Ondertussen gaan de lessen van Beleef Het Verleden in de klas natuurlijk ook gewoon door. De Romeinse en Middeleeuwse lessen blijven het populairst. Veel lessen worden samen met Prae verzorgd. 
 

 

Follow on Twitter    Friend on Facebook    Forward to Friend 
Copyright © *|2014|* *|Beleef Het Verleden|*, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@beleefhetverleden.nl