Nederlands English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Aanbevelingen

Geplaatst op: 21 mei, 2015 door

Per type activiteit hieronder enkele reacties van klanten & bezoekers.

  • organisatie evenementen
  • lezingen
  • historische diners en bals
  • historische kinderfeestjes
  • historische activiteiten

Organisatie evenementen

“Het was totaal geen probleem om de bestaande act zo bij te werken dat het precies paste bij mijn wensen en doelen”

“Martine stond direct na het contact leggen open voor mijn wensen en ideeën over de rol die ik aan de act van Beleef het Verleden (Cornelis Lely) wilde geven tijdens mijn evenement. Het was totaal geen probleem om de bestaande act zo bij te werken dat het precies paste bij mijn wensen en doelen. Door de positieve en proactieve houding van zowel Martine als de desbetreffende acteur hebben we een succesvolle act kunnen laten zien waar we ontzettend veel positieve feedback over kregen van onze bezoekers. Het was een heel prettige samenwerking.”

Emmie Snijders, Medewerker Dienstverlening en Educatie bij Regionaal Archief Alkmaar.

“Martine is een uitstekend (artistiek) leider en organisator”

“Ik heb samen met Martine een aantal keer vintage-feesten georganiseerd in Cafe de Burcht in Leiden. Ze is een uitstekend (artistiek) leider en organisator. Martine is in staat om alle elementen voor een geslaagd feest (locatie, muziek, dans, kleding, catering) samen te brengen en optimaal neer te zetten. Ze heeft veel kennis van en oog voor historische details, waardoor elk feest een bepaalde authentieke historische sfeer uitademde.”

Christine Teunissen – Eerste Kamerlid Partij voor de Dieren

“Martine is een zeer deskundig historica…haar liefde voor geschiedenis weet zij op zowel enthousiaste en creatieve, als (historisch) verantwoorde wijze voor een groot en breed publiek over te dragen.”

“L.S.

Zaterdag 21 juni 2014 organiseerde Stichting Civil Society Club i.s.m. Beleef het Verleden de 2e editie van de Oudenhofmarkt in Oegstgeest. De Oudenhofmarkt is een laagdrempelige interactieve leer- en doe markt voor jong en oud, gericht op een toekomstgerichte samenleving, die verbindt rondom de thema’s: (lokale) historie, actief burgerschap en duurzaam leven. Het evenement combineert een historische en een moderne markt met o.a. lokale burgerinitiatieven, vrijwilligersorganisaties, goede doelen en duurzame ondernemers.

Martine Teunissen heeft als mede-initiator en organisator een essentiële bijdrage geleverd aan de realisatie van dit succesvolle evenement, dat een kleine 2000 bezoekers heeft getrokken en waaraan ruim 26 participanten hebben deelgenomen en dat bovendien veel media aandacht heeft gegenereerd.

Op mij maakt Martine Teunissen als partner en directe collega een zeer toegewijde en professionele indruk. Een doelstelling van de Oudenhofmarkt is het zintuigelijk inspireren van jong en oud voor lokale geschiedenis en een duurzame levensstijl. Martine is zeer deskundig in deze zintuigelijke overdracht methodiek. Zij maakt ook gebruik van een netwerk van historici en andere professionele eenakters die op heel bevlogen en historisch authentieke wijze kennis en vaardigheden overdragen op een diverse groep van belangstellenden.

Martine is een zeer deskundig historica, die van haar hobby haar beroep heeft gemaakt. Haar liefde voor geschiedenis weet zij op zowel enthousiaste en creatieve, als (historisch) verantwoorde wijze voor een groot en breed publiek over te dragen. Zij is bovendien zowel iemand, die haar afspraken nakomt en een maatschappelijk betrokken ondernemer die zowel vrijwilligers als betaalde medewerkers op een enthousiaste manier aanstuurt en motiveert. Ik heb al verschillende keren het genoegen gehad met haar samen te werken en heb dat altijd als zeer positief, constructief en vruchtbaar ervaren. Wat mij betreft is die samenwerking zeker voor herhaling vatbaar. “

Milou Martinot
voorzitter
Stichting Civil Society Club Oegstgeest

Oegstgeest, december 2014.

Milou Martinot

 Scholen

“Martine zocht voortdurend de verbinding met de belevingswereld van de kinderen, waardoor ze zeer geboeid waren door haar verhaal en demonstraties.”

Kirstin Siteur-Reiling Locatiedirecteur basisschool

Ik ben in contact gekomen met Martine omdat wij op zoek waren naar een partij die ons kon helpen bij het vormgeven van de middeleeuwse feestweek ter gelegenheid van ons 40-jarig schooljubileum. Verschillende keren hebben we op prettige en constructieve wijze telefonisch en per mail contact gehad over onze wederzijdse ideeën. Deze bleken als snel op één lijn te liggen. In combinatie met de door haar ontwikkelde DVD, heeft Martine een dag gastlessen gegeven bij ons op school, uiteraard in kostuum. Dit deed ze met grote deskundigheid en hartelijkheid. Martine zocht voortdurend de verbinding met de belevingswereld van de kinderen, waardoor ze zeer geboeid waren door haar verhaal en demonstraties. Tijdens de slotdag van de feestweek heeft Martine een heuse ambachtenmarkt opgebouwd op het schoolplein, waar ze wolbewerkingsdemonstraties gaf. Ze werd hierbij vergezeld door diverse middeleeuwse vakmensen die pottenbakdemonstraties en een middeleeuwse kookworkshop gaven. Kinderen en gasten waren erg enthousiast over de sfeer die zo werd neergezet. De beleving staat bij Martine centraal en dat was zeker te merken! Martine neemt haar vak zeer serieus, maar doet dat met humor en aanstekelijk enthousiasme. Ze heeft voor de kinderen en het team mooie herinneringen gemaakt! Ik hoop in de ‘toekomst’ weer met Martine de ‘geschiedenis’ in te kunnen duiken!

Sep 5, 2016, Kirstin was a client of yours  

Lezingen

“Martine werd ons aanbevolen en zonder probleem paste ze haar lezing aan”

Elk jaar organiseert de Amsterdam Cultuur Historische Vereniging 19 lezingen en 9 excursies, daarom zijn we altijd op zoek naar interessante sprekers en onderwerpen. Martine werd ons aanbevolen en zonder probleem paste ze haar lezing aan: 18de eeuwse kleding in Amsterdam. De vlotte en boeiende presentatie met veel relevant beeldmateriaal, grote collectie kledingstukken en twee volledige kostuumwisselingen sprak onze leden en bezoekers erg aan. De zaal was al in kerstsfeer, dus dat maakte de feeststemming compleet.

Amsterdam cultuur-historische vereniging
Ann Giraud, programmamaker

2015-09-06 1

“Betrouwbare, enthousiaste en originele docente!”

“Ik heb Martine leren kennen als een betrouwbare, enthousiaste en originele docente.”

Ineke Oele, Independent Apparel & Fashion Professional

“In de locatie Nieuwstraat van BplusC werden in 2013 voor een geïnteresseerd publiek twee lezingen gehouden. De eerste lezing tijdens het Verrassend Winkelweekend op zondag 24 maart over de Mode in Nederland in de 18e eeuw, waarbij zelfgemaakte replica’s van kostuums en museale stukken uit die tijd door de spreekster werden gedragen en getoond. De tweede op zaterdagmiddag 12 oktober over Catharina Jacoba van der Rijt en Maria Boerhaave, twee kasteelvrouwen uit de Oegstgeester en Leidse geschiedenis. Deze lezing werd door middel van een PowerPoint presentatie verlucht met veel mooie afbeeldingen.  De reacties over deze beide lezingen waren zeer positief.”

Berta Levie, afdeling Collectievorming en Historisch Informatie Punt(HIP)

Historische diners en bals

“Martine produces some of the best period evening entertainments I have experienced in many years.”

“Martine produces some of the best period evening entertainments I have experienced in many years. Her attention to detail, choice of venue, provision of tasty historical food and drink, plus – perhaps the most important element – her sunny presence as the hostess, all combine to evoke a vanished time and ensure that everyone enjoys themselves. Strangers and friends at her functions mix freely, dance, chat, dine and flirt in an unforced manner. I certainly enjoyed my evening as her guest in Haarlem last year asn look forward to the next time I can do my dress coat and white tie…”

2013, Mark Wallis, director of Past Pleasures Ltd:

“Perfect hostess, made everyone feel at ease…. the ball an amazing succes”

“Dear Martine,
I wanted to say how lovely it was to see you again. You were the perfect hostess and made everyone feel at ease.

I would like to take this opportunity to say thank you to everyone who made the Ball in Haarlem possible. It was the loveliest Ball I have every attended.

The meal was lovely as was the attention to detail such as having regular intervals so guests could socialise, and enjoy some refreshments.

Thank you for all the hard work that goes into making your Ball an amazing success.

Kind Regards”,

Andrew Rawe

IMG_9871 (Medium)

        

“Perfect organisation and great enthusiasm”

“It was the second time for Andreas and me to visit the Keetje Hodshon house for a ball and every time it was very unique with a great atmosphere and nice dinner and ball.
Thank you for the perfect organization and the great enthusiasm you do such beautiful event.”

Judith Heidelbergensis

IG4A9847

“Amazing evening”

“Thank you so much for the amazing evening.”

Svenja Kaya

“Prachtig evenement – dank voor het organisatieteam, je was geweldig!”

“Dank voor het organisatieteam, je was geweldig !! Het was een prachtig evenement. Het eten was heerlijk. Alle mensen waren erg aardig. Haarlem is zo’n mooie stad. Het Hodson huis is prachtig. Dank u voor dit evenement.

Thanks to the organizing team you were great !! It was a wonderful event. The food was delicious. All people were very nice. Haarlem is such a beautiful city. The Hodson huis is beautiful, too. Thank you for this event.”

Sandra Pake-Könecke

“Suberbe soirée”

“Merci pour cette superbe soirée……..”

Martine Renault

DSCN4441

“Bedankt voor deze bijzondere ervaring”

“Het was geweldig. Iedereen heel erg bedankt voor deze bijzonder ervaring.”

Fia Korper (2014)

“Heel sfeervol”

“Bedankt!!!!!!!, het was een heel sfeervol diner.”

Esther Van Beest Katuin (2014)

“Een koninklijke avond”

“Bij deze mijn bewondering voor beide partijen die deze avond mogelijk hebben gemaakt.
Ik heb genoten,ik was blij dat ik het ziekenhuis mocht verlaten voor deze avond. Het was echt een koninklijke avond met veel genodigden.
vr. gr Christiaan”

Christiaan Blokker 11 november 2014 at 18:55 #

“Geslaagde samenwerking”

“Zijn jullie ook – net zoals wij – nog aan het nagenieten van het Historisch Diner en Bal van afgelopen zaterdag? We hopen dat jullie een leuke avond hebben gehad! Wij van Stichting Revérence kijken tevreden terug op de geslaagde samenwerking met Beleef het Verleden, die het fantastische diner verzorgde. En we willen natuurlijk alle anderen bedanken die ons heeft geholpen, in de voorbereiding en op de avond zelf!”

Stichting Reverence, 2014

Historische kinderfeestjes

“Genoten”

“Graag wilde ik je nogmaals heel hartelijk bedanken voor het fantastische partijtje. Anna heeft ervan genoten! Het gedicht moet nog worden ingelijst en krijgt dan een mooi plekje op haar kamer!”

Mevrouw Mencarelli, Leiden, 4-11-2013

“Oog voor detail, echt even terug in het verleden”

“Voor de 10 verjaardag van onze zoon heeft Martine een fantastisch kinderpartijtje bedacht en georganiseerd op Kasteel oud-Poelgeest in Oegstgeest. We wilden heel graag iets in de buurt doen, zodat kinderen gewoon op de fiets naar het partijtje zouden kunnen gaan. Ons leek het ook heel leuk om onze zoon, die geïnteresseerd is in geschiedenis, iets van de lokale geschiedenis en cultureel erfgoed mee te geven. We boften met het weer, en startten met een door Martine bedachte historische speurtocht. Zij heeft echt oog voor detail. In genaaide zakjes waren de met een ganzenveer geschreven vragen over historische onderwerpen verstopt, verspreid over het landgoed. De jongens volgden het spoor van aanwijzing naar aanwijzing en konden flink wat energie kwijt. De laatste aanwijzing was verstopt bij de imposante entree van het kasteel. Daar werden de jongens binnen ontvangen door een authentieke Johanna Maria Boerhaave, dochter van de beroemde Herman Boerhaave, gekleed in een prachtig 18e eeuws kostuum. De gastvrouw vergat geen moment haar rol als historische personage en wist gedurende het hele feestje het enthousiasme van de jongens te behouden. We gingen, ook mede dankzij de prachtige historische context van het kasteel, echt even terug in het verleden. 

Zij vroeg hen mee naar beneden, naar de bijzondere kelderruimte met gewelven, waar zich nog een oorspronkelijk ligbad en kookdeel bevinden. Daar vertelde zij over 18e eeuwse gebruiken en wist zij de aandacht van de jongens vast te houden door levendig te vertellen aan de hand van talloze anekdotes en gebruiken uit die tijd. Heel goed speelde zij ook in op de belangstelling van de jongens o.a. door te vertellen over de strenge (in hun ogen wat ludieke) etiketten die men naleefde enerzijds tegenover de publieke terechtstellingen die men gewoon zag als tijdverdrijf. En dat het in betere kringen gebruikelijk was met de Latijnse school te starten rond je tiende jaar. De jongens vielen van de ene in de andere verbazing toen zij hoorden over de gewoonten en manier van leven toen, met name over het standenverschil en gearrangeerde huwelijken en de wijze waarop men medisch onderzoek verrichtte. Wat een verschil met het leven nu! Voor de jarige had zij een speciaal jasje met cravatte genaaid, zodat hij zich in het middelpunt kon voelen. Heel bijzonder was dat zij volgens 18e eeuws gebruik in stijl een rijm ter ere van onze jarige zoon had geschreven en deze voordroeg zoals toen gebruikelijk was.

Martine ontzettend bedankt voor een heel geslaagd feestje. Wij en de kinderen hebben ervan genoten en de reacties waren ontzettend enthousiast. Een van de kinderen zei: “Ik vond dit feestje niet leuk maar super leuk!”  

familie Persson, Oegstgeest, 18 december 2012

Historische activiteiten

“Interessante uitleg”

Reacties op de Romeinse beautysalon:

“Hartstikke bedankt voor de uitgebreide en vooral interessante uitleg en toelichtingen op het dagelijkse ‘schoonheidsleven’ van de Romeinen. Succes met het boek!”

Fam. Stienen Brunssum, juli 2017

“Super mooi kapsel en interessante verhalen”

“Hartelijk bedankt voor het super mooie kapsel en de interessante verhalen over de keizerin Faustina de Jongere, liefs Claudia” (juli 2017)

“Wie ein Kaiserin”

“Es war echt toll frisiert zu werden wie eine Kaiserin, vielen dank, Bettina!” (juli 2017)

“Lovely lady, Interesting history lesson”

“A lovely lady who not only made my hair but also gave us an interesting history lesson. Thank you. Marta”

“Wat een gezellige dames. Ondanks dat mijn meester het niet goed vind als ik mijn haar laat doen zit ik er morgen weer. Dankjewel!”

En van haar zusje: “Bedankt voor de haaren en de make-up. Julie.”

“Zeer interessante informatie en hele leuke weetjes bijgeleerd! De interactie is erg fijn, je ervaart zelf hoe het geweest is. Een onderwerp waar je normaal weinig over hoort, maar op deze manier heel inzichtelijk wordt uitgelegd. Leuk en uniek concept.  – Geneviève Lumeij”, (oktober 2017, Thermenmuseum Heerlen).

“Het was een hele leuke ervaring, de gesprekken gemakkelijk en interessant. Je ervaart als persoon echt een moment in een ‘Romeinse kapsalon’waardoor je inlevingsvermogen en historische empathie vergroot wordt. Goed bezig!” Groetjes, Larey.

“Ik vond het heel leuk en gezellig en ik vind mijn kapsel het leukste, Iman 8 jaar.”

“Ik ben Elvira. Ik ben 8 jaar. Ik ga een spreekbeurt houden over de Romeinen. Ik vind dit heel leuk. Wij komen uit Drenthe.”

“Daan en ik (Omi) vonden de workshop heel leuk. Ondanks dat Daan dacht dat het alleen voor meisjes was, kwam hij er toch bij en maakte een lekker kruidenzakje en lippenbalsum. Ik vond het tog wel leuk.” (januari 2018, Romeinse beauty-workshop Ermelo).

“Bij de open dag van de Rotterdamse baan een Romeins kapsel gekregen. Caligula! Een lange zit voor lang haar maar met fantastisch resultata. Bedankt! Kirsten van de Meulen.” (januari 2018, Rotterdamse baan, Den Haag).