Nederlands English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Art Nouveau Festijn – Den Haag – expositie

Geplaatst op: 14 juni, 2022 door

In het weekend van 10-12 juni exposeerde ik met eigen gemaakte creaties van kleding uit de jaren 1900-1910 in de Galerie L’Art Nouveau in de Venestraat in Den Haag. Deze expositie was onderdeel van het jaarlijkse Art Nouveau Festijn in Den Haag.

Voor de gelegenheid had ik op zondag mijn creatie geïnspireerd op de Delphos dress van Fortuny aangetrokken.

Op verschillende dagen waren er Meet & Greets gepland met mij in kostuum. Ik gaf uitleg over de verschillende kostuums en natuurlijk kon je mijn boek Beleef Het Verleden. Een blik op vrouwenkleding in Holland van de 16e tot en met de 19e eeuw kopen en laten signeren.

Elke dag had ik een andere outfit aan die dan in levende lijve te bewonderen was. Zo was ik zelf ook onderdeel van de tentoonstelling, die ‘s avonds een reizende tentoonstelling werd naar één van de andere culturele activiteiten van het Art Nouveau Festijn.

Het pand tegenover The Hague Finest waar mijn kostuums te zien waren is een prachtig art nouveau gebouw.

Tijdens het pop up diner van het oudste vegetarische restaurant van Nederland was ik niet de enige die in gepaste kleding was gekomen. In 1899 begonnen in ‘huiskamer’kring en in 1913 als officieel restaurant Pomona gestart. Waar ook de vrouwenbeweging hoogtij vierde. We zaten in het prachtige parkhotel en de catering werd verzorgd door restaurant de Hagedis. Samen met een vriendin in stijl ernaar toe en kennis gemaakt met ontzettend leuke tafelgenoten. Ook nog heel lief een paar lange handschoenen van een dame gekregen.

Als afsluiting van het art nouveau festijn ging ik naar het Variété la Haye 1900 met Ken Besuijen als gastheer en entertainer. Ik werd nog spontaan het podium opgevraagd om wat te vertellen over historische vrouwenkleding. 😁 Het symphonium van het Pianola museum was ook prachtig om te luisteren en we bezochten nog even de wereldtentoonstelling in Parijs uit 1900.

Een bijzonder weekend om aan mee te werken en zeker de moeite waard om volgend jaar te bezoeken! Wellicht met wederom een tentoonstelling van mijn creaties.