Nederlands English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Contact

Geplaatst op: 5 april, 2013 door

Contactgegevens

Martine Teunissen – Beleef Het Verleden

Postadres: Thorbeckehof 26, 2343 DS Oegstgeest

Mail: martine@beleefhetverleden.nl

Tel: 0031-616433632

KVK 27320861

AutostickerBHV

Door wie?

Beleef Het Verleden is een bedrijf dat zich richt op de verbeelding van het verleden. We werken op individuele basis of in een teamverband met freelancers. Het is opgericht door Martine Teunissen op 16 mei 2008.

Martine Teunissen: “Dit bedrijf is voortgekomen uit mijn passie voor publieke geschiedenis. Tijdens mijn onderzoeksmaster aan de Universiteit Leiden heb ik de representatie van het verleden in het openluchtmuseum Colonial Williamsburg in Amerika onderzocht. Ik ben toen geïnteresseerd geraakt in de manier waarop je wetenschappelijke kennis kunt brengen aan een algemeen publiek. Hoe kun je het verleden verbeelden zodat het vooral leuk maar ook educatief is?

IG4A9939tag

Voor wie?

Ik help scholen met levendig geschiedenisonderwijs tijdens project- en werkweken en wanneer de docent iets extra’s wil doen wat past binnen het cultuurmenu en de leerlijnen.

Ik help musea en kastelen met de invulling van publieksevenementen en educatieve demonstraties die passen bij het verhaal die het museum of kasteel wil vertellen. We zetten historische personages in rol in die de bewoners van het kasteel presenteren of een aanvulling zijn op een tentoonstelling. Daarnaast verzorgen onze ‘live interpreters’ ook workshops en historische kinderactiviteiten.

Voor geschiedenis en vintage liefhebbers verzorg ik historische feesten in stijl.

Voor verenigingen en universiteiten verzorg ik lezingen over historische onderwerpen en over het vakgebied ‘publieke geschiedenis’, ‘live costumed interpretation’ en ‘levende geschiedenis’.