Nederlands English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

De allerbeste wensen voor 2018!

Geplaatst op: 1 januari, 2018 door

2017 was een jaar met veel leuke projecten. Ik heb weer met veel plezier verschillende lezingen over historische kleding gegeven. Ook Beleef het Verleden in de klas had weer diverse aanvragen met verschillende speciale scholenprojecten om jubilea te vieren en ook steeds meer middelbare scholen die vooral van Romeinen blijken te houden. Nieuw was een MBO klas waarvoor ik drie korte interactieve lezingen over historische kleding heb gehouden en een workshop Romeinse haarstijlen.

Het hoogtepunt op scholengebied was toch wel de historische dansles voor alle groepen van de Gevers Duynoot school, als onderdeel van een serie historische activiteiten die Beleef Het Verleden verzorgd heeft voor het jubileum dat gevierd werd.

Daarnaast stond 2017 en nu ook 2018 in het teken van Romeinse projecten en een boek over Romeinse schoonheid. Samen met Dorothee Olthof zijn we aan het schrijven en in mei 2018 komt het boek uit.

Ook de toekomst kwam voorbij in 2017 op het congres van Cedris over arbeidsparticipatie in het heden, verleden en de toekomst.

We kijken ook terug op twee mooie evenementen van A Few Days Like No Others, waarbij het hoogtepunt van de versie op de Veluwe toch wel de verrassingslunch met champagne op het dak van Radio Kootwijk was.

Van het tweede evenement van A Few Days Like No Others in november was het stoomtrein diner een groot succes. Dit gaf aanleiding voor een nieuw project wat in 2018 zal plaatsvinden en waar inmiddels al hard aan gewerkt wordt: een murder mystery op de Veluwe express.

Een leuke nieuwkomer in 2017 was het project: Anno Hillegonda. De bedoeling is dat dit tweejaarlijks georganiseerd gaat worden. We hopen de theeschenkerij uit 1914 in 2019 te verplaatsen naar het historische jaartal 1919.

Ik wil graag alle klanten en iedereen waarmee ik gewerkt heb bedanken voor het vertrouwen dat ze in Beleef Het Verleden gesteld hebben. En ik hoop in 2018 weer vol energie en goede gezondheid met jullie nieuwe projecten te organiseren en te realiseren.

Eén goed voornemen voor 2018: het Vintage feest komt terug in nieuwe vorm! Op 14 april organiseren we een avond zoals in de jaren ’20 / ’30 met live muziek, dans en optredens. Kaarten zijn al te koop!

Deze editie wordt mede omlijnd door een nieuwe editie van A Few Days Like No Others!