Nederlands English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Door wie?

Geplaatst op: 20 november, 2015 door

Door wie?

Beleef Het Verleden is opgericht door Martine Teunissen op 16 mei 2008. Martine Teunissen, M.phil is afgestudeerd in publieke geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Ze werkt individueel of in teamverband met freelancers op de verschillende historische evenementen en educatieve projecten.

Martine Teunissen: “Dit bedrijf is voortgekomen uit mijn passie voor publieke geschiedenis. Tijdens mijn onderzoeksmaster aan de Universiteit Leiden heb ik de representatie van het verleden in het openluchtmuseum Colonial Williamsburg in Amerika onderzocht. Ik ben toen geïnteresseerd geraakt in de manier waarop je wetenschappelijke kennis kunt brengen aan een algemeen publiek. Hoe kun je het verleden verbeelden zodat het vooral leuk maar ook educatief is?

De resultaten van dit onderzoek zijn gepubliceerd in: “Representation of the Past in Public Spheres”. Dit boek is te bestellen in de webwinkel. Het onderzoek naar publieke geschiedenis, maar ook de manier waarop mensen leren van levende geschiedenis presentaties vormen de basis voor alle publiekspresentaties van Beleef Het Verleden.

Martine houdt zich bezig met de vertaalslag van wetenschappelijke kennis naar een algemeen publiek. Ze organiseert evenementen met historische personages in rol, historische ambachtenmarkten en historische feesten zoals bals en diners, en ze geeft les op scholen en universiteiten. Om deze opdrachten goed uit te kunnen voeren maakt ze historische kostuums van de Romeinse tijd t/m de 20e eeuw. Daarnaast neemt ze ook graag deel aan historische bals en vintage feesten, ook als ze ze niet zelf organiseert. En uiteraard is dan het maken van een nieuwe baljurk onderdeel van het plezier! Inmiddels is ze bezig met de publicatie van haar derde boek. Haar eerste publicatie is hierboven genoemd, de tweede gaat over ‘Beauty & Fashion’ in de Romeinse tijd, en de derde over historische vrouwen-kostuums uit de 16e-19e eeuw.

Coltrane-Koh-Photography

Martine Teunissen – Beleef Het Verleden

Postadres: Thorbeckehof 26, 2343 DS Oegstgeest

Mail: info@beleefhetverleden.nl

Tel: 0031-616433632

KVK 27320861