Nederlands English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Lezing over Romeinse schoonheid – Limburgs museum

Geplaatst op: 5 oktober, 2019 door

Date:
6 oktober 2019
Time:
14:00 - 15:30

Ontdek de wereld van ‘beauty & fashion’ in de Romeinse tijd

Het verbaast je misschien, maar 2000 jaar geleden besteedde de (rijke) romein al veel aandacht aan het uiterlijk en bestond er een schoonheidsideaal voor vrouwen én mannen. Romeinse vrouwen wilden graag net zo mooi zijn als de keizerin of nog beter, zo mooi als een godin! Het ideaalbeeld van de Romeinse vrouw was een jonge vrouw van gemiddelde lengte met brede heupen, kleine stevige borsten, grote stralende ogen, een blanke effen huid, met blosjes met op de wangen, witte tanden en prachtige lange haren die mooi werden opgestoken. Ze moest er vruchtbaar en gezond uitzien, lekker ruiken en de ideale vrouw en moeder zijn.

Hoe kregen de vrouwen het 2000 jaar geleden voor elkaar om aan dit ideaalbeeld te voldoen? Er waren toen, net als nu, heel wat hulpmiddeltjes om mooier te worden dan de natuur heeft gegeven.

Drs. Martine Teunissen, co-auteur van ‘Beauty & Fashion: de laatste trends uit het oude Rome’, laat je op interactieve manier kennis maken met de Romeinse schoonheidsmiddelen. Ze laat replica’s zien van voorwerpen, kleding en schoonheidsproducten, gecombineerd met afbeeldingen uit de Romeinse tijd. Misschien krijg je wel een Romeins kapsel of pas je een Romeinse tunica met palla. Je kunt je even wanen in de wereld van de Romeinse beauty & fashion.

Voor meer informatie over deze lezing klik hier.