Nederlands English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Symposium

Geplaatst op: 3 oktober, 2016 door

Date:
Time:

Alumnivereniging VOGeL presenteert:

Beleef het verleden

Live interpretation en de historische wetenschap

Op zaterdag 5 november 2016 organiseert Alumnivereniging VOGeL weer een symposium. Onderwerp dit jaar is Live interpretation: wat is het en wat heb je eraan als historicus.

Beleven is een nieuwe trend in onze huidige samenleving, een samenleving die gekenmerkt wordt door globalisering, individualisering, toegenomen tempo en automatisering.

In Nederland wordt het verleden gekoesterd in musea, monumenten, oude gebouwen en archieven, maar mensen willen het verleden ook beleven. 

Het verleden beleven kan via Live interpretation. Dit gaat echter wel verder dan alleen maar rondlopen in historische kostuums.

 

Data, locatie en kosten

Datum: zaterdag 5 november 2016, 13.00-17.00 uur

Locatie:  Lipsius Zaal: 148, Cleveringaplaats 1  2311 BD Leiden, afsluitende Borrel in Het Pakhuis

 

Kosten:  Gratis, wel graag even aanmelden via alumniverengingvogel@gmail.com

 

Programma

  • 13.00 ontvangst met koffie/fris
  • 13.15 opening
  • 13.20 Martine Teunissen,  “Live costumed interpretation: theorie en praktijk vanuit de ogen van een historica”
  • 14.05 Marc van Hasselt,  “Authentieke ervaringen”.
  • 14.50 Pauze
  • 15.05 Valerio Gentile (Engels) “Do not play with swords: conciliating realistic combat simulations with scientific rigor in experimental archaeology”.
  • 15.50 Afsluitende discussie
  • 16.15 Sluiting en naar borrel

Biografieën

Martine Teunissen studeerde tussen 2002 en 2007 geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Ze deed een  onderzoeksmaster in Public History. In 2008 richtte ze haar eigen bedrijf  Beleef Het Verleden / Experience The Past) op . Beleef Het Verleden is een bedrijf dat zich richt op de verbeelding van het verleden.  Ze werken op individuele basis of in een teamverband met freelancers en kunnen worden ingehuurd voor evenementen, demonstraties en lezingen. Meer over Beleef het verleden op de websitehttps://www.beleefhetverleden.nl/
 

Marc van Hasselt studeerde tussen 2001 en 2010 Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Zijn specialisaties zijn Middeleeuwen, Kunstgeschiedenis en Literatuurgeschiedenis.
Hij is medeoprichter van Novitas Heritage. Via hun unieke Explore, Expose & Experience methode helpen zij organisaties, musea, bedrijven en landgoederen om op de meest effectieve manier bezoekers te verbinden aan erfgoed.Tevens is hij Live interpretation coördinator bij Interpret Europe

 

Valerio Gentile is a graduate student of Archaeology at Leiden University. In his research master thesis he employed experimental archaeology and use wear analysis to assess whether and how Late Bronze Age/Early Iron Age swords from river contexts were used.

 


 


ONDER EIND WEG

-->

Projecten afgelopen tijd

Archief berichten

Nieuwsbrief archief

De nieuwsbrieven teruglezen? Klik hier!

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Follow Us On Pinterest

Beleef Het Verleden