Nederlands English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Film & multimedia

Geplaatst op: 14 november, 2014 door

Beleef Het Verleden heeft meegewerkt aan diverse filmproducties voor onder andere NTR, NPO, M6, Limburgs Museum, MuseumFuture, De Bagijnetoren Delft, Huis van Hilde en heeft eigen producties gemaakt, onder andere: Beleef Het Verleden met Lotte. We helpen op allerlei vlakken: script schrijven, historisch onderzoek & advies, historische kleding, haarstijlen en make-up, acteurs, figuratie & regisseren.

NPO

Uitzending volgt!

Project 3D film en nieuwe media

Voor het congres: “Involve! Deel je mee?” dat werd georganiseerd door MuseumFuture in 2010 werd ingegaan op de inzet van mobiele apps, location-based media en serious games in musea. De vraag werd gesteld welke verschillende doelgroepen je met deze media kunt bereiken en wat 3D toevoegt aan de bezoekersbeleving van erfgoedinstellingen?

Voor dit congres ben ik de samenwerking aangegaan met Ivo Broekhuizen en hebben we 3D opnames gemaakt van Aagje Luijtsen, een vrouw uit de 18e eeuw die getrouwd is met een zeeman. We wilden laten zien hoe “costumed live interpretation in first person” ook in 3D vorm een hele echte en belevenisvolle indruk maakt op mensen.

Filmshoot 3D Aagje Luijtsen

Filmopnames van historische personages in musea

Het Limburgs Museum heeft in 2014 haar tentoonstelling over de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen vernieuwd. Via Prae heeft Beleef Het Verleden meegewerkt aan de opnames van de Romeinse tijd. De tentoonstelling: ‘van Neanderthaler tot stedeling’ is zeker de moeite waard! En het museum is echt heel geschikt voor kinderen: interactief, spannend, ontdekken, aanraken, luisteren: kortom alle ingrediënten waar we met Beleef Het Verleden ook mee werken.

De IJzeren Eeuw – opnames voor aflevering Lodewijk Napoleon

Er zijn filmopnames gemaakt tijdens het bal en diner in het Hodshon Huis op 8 november jongstleden voor een serie over de 19e eeuw van de NTR. Deze serie gaat ‘De IJzeren Eeuw’ heten en zal worden gepresenteerd door Hans Goedkoop. Vanaf 3 april 2015 werd de serie uitgezonden. In de eerste van de 13 afleveringen die over Lodewijk Napoleon gaat waren we te zien. 

Juffrouw Hodshon overlegt met haar bedienden

Juffrouw Hodshon overlegt met haar bedienden

gasten aan het diner in de rode kamer 12

Filmopnames voor M6, ‘histoire au quotidien’ met le Bosquet

Via Le Bosquet in Frankrijk heb ik in 2013 meegewerkt aan de opnames over het dagelijks leven in de tijd van Lodewijk XIV. De afleveringen waren te zien op de Franse televisie.

opnames M6 Le Bosquet filmopnames

Huis van Hilde

Voor het Huis van Hilde werkten we mee aan het promotiefilmpje voor de ‘Verjaardag van Hilde’. 

Voor het filmpje klik hier. 

 

Beleef Het Verleden in de klas met multimedia

Voor alle informatie over dit project, klik hier.

Historische kostuumverhuur filmproducties

Alles over historische kostuumverhuur vindt je hier.