Nederlands English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Foto’s optreden Cornelis Lely Regionaal Archief Alkmaar

Geplaatst op: 11th september, 2015 door

Cornelis Lely 01 Cornelis Lely 02

“Kunst tot de Nacht”

4 september 2015 Regionaal Archief Alkmaar

Cornelis Lely bezoekt het Regionaal Archief Alkmaar. Lely heeft als ingenieur bij de Zuiderzeewerken wilde plannen voor de afsluiting en inpoldering van de Zuiderzee. Hij legt zijn plannen uit en peilt de meningen van het publiek.

Fred in de huid van Lely: “Als acteur kwam ik vrijdagavond 4 september 2015 in een warm bad terecht. De ontvangst was hartelijk, het publiek kwam in grote getalen naar de lezing van Cornelis Lely en er werden veel vragen gesteld: o.a. wat ik vond van de inpoldering van de Zuiderzee of het ook daadwerkelijk allemaal is uitgevoerd na mijn dood? Veel vragen over Markerwaard, of ik daar begrip voor had, maar ook over mijn privéleven, ’t huwelijk, mijn kinderen en het standbeeld. Kortom het was een mooie avond in het Regionaal Archief Alkmaar. Het was voor mij een grote eer om in de huid te kruipen van ingenieur Cornelis Lely.”

  Cornelis Lely 03 Cornelis Lely 04 Cornelis Lely 05 Cornelis Lely 06 Cornelis Lely 07 Cornelis Lely 08