Afgelopen weekend kon dan eindelijk het uitgestelde herfstbal en diner plaatsvinden in kasteel Oud Wassenaar met als thema het kasteel als hotel rond 1910. De dress code was kleding uit de jaren 1900 en de jaren 1910.
De middag begon weer als vanouds met een historische dansworkshop, al was dit wel even improviseren want de dansmeester had op het laatste moment afgezegd i.v.m. ziekte. Gelukkig kon ik samen met één van de gasten stappen en figuren uit de Maxixe aanleren en trakteerde één van de andere gasten ons nog op de Scotisch reel. We sloten af met de Gigue Américaine, aangeleerd door weer twee andere gasten. Een leuke mix aan 19e eeuwse en vroeg 20e eeuwse dansen dus.
Daarna was het tijd voor de thee met zoetigheden en even genieten van het prachtige kasteel.
Om 18.00 uur gingen we dineren met op het menu:
Hors-d’œuvres
Consommé à la truffe
Kalfssucade met pommes dauphine, kastanje crème, appeltjes
Of
Boerenkool kaas quiche (vega-optie)
Citroen meringue taart
Dessert.
Dessert kwam in deze periode na wat we nu het dessert zouden noemen en bestond uit thee en zoetigheden voor de dames en likeur voor de heren. Volgens de traditie zijn de heren naar de rookkamer gegaan en de dames naar de theesalon. Maar de dames konden dit natuurlijk niet al te lang laten duren 😉