Nederlands English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Historisch personage Johanna Maria Boerhaave

Geplaatst op: 27 januari, 2014 door

De dochter van de beroemde professor Boerhaave woonde deels in Leiden en deels op kasteel Oud Poelgeest. Ze trouwt uiteindelijk als schatrijke dame graaf Frederik de Thoms. Dit personage is het leukste om in te zetten in de omgeving Leiden of op kasteel Oud Poelgeest. Op het kasteel geven we o.a. kinderfeestjes waarbij de kinderen worden ontvangen door Johanna.

Johanna Maria Boerhaave

De kinderen gaan mee terug in de tijd en ontdekken hoe men leefde in de 18e eeuw op een kasteel: Welke kleding droeg je? Wat kreeg je te eten? Ging je ook naar school? Welke bedienden waren er? En hoe vierde je je verjaardag?

M.b.t tot de huur van het kasteel zijn er 2 opties:
1. Programma buiten (geen huurkosten, wel overleg m.b.t. de datum i.v.m. bruiloften)
Houdt u er rekening mee dat u niet het kasteel in kunt. Dit is een verkort programma met historische spelletjes.
2. Programma binnen en buiten inclusief. U huurt de mangelkamer waar Johanna Maria Boerhaave de kinderen ontvangt. Hier is gelegenheid om taart te eten en limonade te drinken. De kosten hiervoor zijn € 10,- per kind, inclusief taart en limonade. (ex. kosten personage)

M.b.t. het historische feestje zijn er 3 keuzemogelijkheden:
1. Speurtocht buiten en ontvangst op het kasteel. De kinderen volgen een route door het bos door nieuwe aanwijzingen te zoeken en historische vragen over het kasteel te beantwoorden. Duur: 1,5 uur. € 139,- inclusief BTW.
2. Ontvangst op het kasteel en historische spelletjes. De kinderen worden eerst ontvangen op het kasteel in de Mangelkamer en gaan daarna buiten historische spelletjes spelen. Bij slecht weer kunnen dit historische bordspelen zijn, maar zal de tijd wat moeten worden ingekort i.v.m. de huurtijd van de Mangelkamer. Duur: 1,5 uur. Prijs: € 149,- inclusief BTW.
3. Speurtocht, ontvangst en historische spelletjes. Een combinatie van alle onderdelen. Duur: 2 uur. Prijs: € 185,- inclusief BTW.