Nederlands English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Historische Feesten

Geplaatst op: 6 mei, 2013 door

SHOWTIME AT THE PAULUS

Eventbrite - Showtime at The Paulus: 1920s/1930s

 

We organiseren diverse historische feesten: zelfstandig en in opdracht van klanten.

Dit zijn bijvoorbeeld bals en diners in de 18e of 19e eeuw en dans-feesten in de stijl van de jaren ’20, ’30, ’40 en ’50. Voor meer informatie, foto’s en films zie hieronder.

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van evenementen? Schrijf je dan in en ontvang updates!

Blijf op de hoogte van aankomende evenementen!

* Verplicht veld
Stuur me informatie over
Email type

 

Vintage feesten

Op het moment (2017) zijn we op zoek naar een nieuwe locatie voor onze vintage feesten in Leiden. Na het faillissement van café de burcht zijn we helaas een pracht-locatie kwijt die geheel in art deco stijl was. We hebben hier jaren genoten van fantastische feesten met een hele fijne samenwerking met John van der Steen, de band: The Diamond Four en de verschillende dansdocenten voor de dansworkshops.

Voor vintage liefhebbers hebben we op dit moment een ander concept:

A Few Days Like No Others.

Wil je foto’s en filmpjes terugkijken van vorige feesten klik dan op onderstaande links.

 

Historische diners en bals

 

Bal en diner Hodshon Huis23 Bal en diner Hodshon Huis22 Bal en diner Hodshon Huis21 Bal en diner Hodshon Huis20 Bal en diner Hodshon Huis19 Bal en diner Hodshon Huis18  Bal en diner Hodshon Huis16  Bal en diner Hodshon Huis14 Bal en diner Hodshon Huis13 Bal en diner Hodshon Huis11 Bal en diner Hodshon Huis10 Bal en diner Hodshon Huis9 Bal en diner Hodshon Huis2 Bal en diner Hodshon Huis3 Bal en diner Hodshon Huis4 Bal en diner Hodshon Huis5

Op evenementen aan tafel gaan bij historische personages, dat kan! Dit is een historische beleving voor jong en oud waarbij echt alle zintuigen geprikkeld worden.

Wilt u met het hele bedrijf of de hele familie historisch dineren? Ook dat kan. Beleef Het Verleden regelt het voor u: locatie, catering, historische muziek en als u wilt kunnen alle gasten in kostuum (zie kostuumverhuur).

beleef het verleden - bal en diner keetje hodshon - rode kamer

Historisch Bal

Naast historische dansworkshops kunnen we ook een compleet bal verzorgen.

 

Recommendation:

Mark Wallis, director of Past Pleasures Ltd: “Martine produces some of the best period evening entertainments I have experienced in many years. Her attention to detail, choice of venue, provision of tasty historical food and drink, plus – perhaps the most important element – her sunny presence as the hostess, all combine to evoke a vanished time and ensure that everyone enjoys themselves. Strangers and friends at her functions mix freely, dance, chat, dine and flirt in an unforced manner. I certainly enjoyed my evening as her guest in Haarlem last year and look forward to the next time I can do my dress coat and white tie…”

Foto’s en films van onze bals en diners:

 

Historisch vrijgezellenfeest

In vroeger tijden waren historische bals erop gericht een huwelijkspartner te vinden, onder de begeleiding van chaperonnes die alles in de gaten hielden. Wil je een leuk vrijgezellenfeestje met een knipoog naar de etiquette van die tijd, dat kan! We geven historische dansworkshops uit verschillende tijden, bijvoorbeeld een middeleeuwse setting, renaissance, 18e eeuw, of juist de tijd van Jane Austen, compleet met gebruiken uit die tijd.

 

Historisch Kinderfeestje

Je wordt met vriendjes en vriendinnetjes ontvangen op het kasteel door Maria Boerhaave die in de 18e eeuw op het kasteel woonde. Bij een feestje horen natuurlijk taart en limonade die je in stijl gaat opeten en opdrinken. Vooraf kun je een speurtocht doen door de tuin en na de taart kunnen er historische spelletjes gedaan worden.

historisch kinderfeestje

Op zoek naar een nieuwe locatie – april 2014

Helaas heeft kasteel Oud Poelgeest de samenwerking opgezegd m.b.t. de historische kinderfeestjes. Het is niet langer mogelijk om een ruimte te huren voor dit spektakel. Beleef Het Verleden is op zoek naar een nieuwe locatie. Voorlopig wil ook kasteel Endegeest geen medewerking verlenen tot duidelijk is hoe de zaken lopen met een nieuwe huurder. De kans is dus groot dat het kinderfeestje verhuist naar buiten Oegstgeest.

Referenties:

Leiden, 4-11-2013

“Graag wilde ik je nogmaals heel hartelijk bedanken voor het fantastische partijtje. Anna heeft ervan genoten! Het gedicht moet nog worden ingelijst en krijgt dan een mooi plekje op haar kamer!”

Mevrouw Mencarelli

Krantenbericht, 4 september 2013

krantenbericht historisch kinderfeestje

Oegstgeest, 18 december 2012

“Voor de 10 verjaardag van onze zoon heeft Martine een fantastisch kinderpartijtje bedacht en georganiseerd op Kasteel oud-Poelgeest in Oegstgeest. We wilden heel graag iets in de buurt doen, zodat kinderen gewoon op de fiets naar het partijtje zouden kunnen gaan. Ons leek het ook heel leuk om onze zoon, die geïnteresseerd is in geschiedenis, iets van de lokale geschiedenis en cultureel erfgoed mee te geven. We boften met het weer, en startten met een door Martine bedachte historische speurtocht. Zij heeft echt oog voor detail. In genaaide zakjes waren de met een ganzenveer geschreven vragen over historische onderwerpen verstopt, verspreid over het landgoed. De jongens volgden het spoor van aanwijzing naar aanwijzing en konden flink wat energie kwijt. De laatste aanwijzing was verstopt bij de imposante entree van het kasteel. Daar werden de jongens binnen ontvangen door een authentieke Johanna Maria Boerhaave, dochter van de beroemde Herman Boerhaave, gekleed in een prachtig 18e eeuws kostuum. De gastvrouw vergat geen moment haar rol als historische personage en wist gedurende het hele feestje het enthousiasme van de jongens te behouden. We gingen, ook mede dankzij de prachtige historische context van het kasteel, echt even terug in het verleden. 

Zij vroeg hen mee naar beneden, naar de bijzondere kelderruimte met gewelven, waar zich nog een oorspronkelijk ligbad en kookdeel bevinden. Daar vertelde zij over 18e eeuwse gebruiken en wist zij de aandacht van de jongens vast te houden door levendig te vertellen aan de hand van talloze anekdotes en gebruiken uit die tijd. Heel goed speelde zij ook in op de belangstelling van de jongens o.a. door te vertellen over de strenge (in hun ogen wat ludieke) etiketten die men naleefde enerzijds tegenover de publieke terechtstellingen die men gewoon zag als tijdverdrijf. En dat het in betere kringen gebruikelijk was met de Latijnse school te starten rond je tiende jaar. De jongens vielen van de ene in de andere verbazing toen zij hoorden over de gewoonten en manier van leven toen, met name over het standenverschil en gearrangeerde huwelijken en de wijze waarop men medisch onderzoek verrichtte. Wat een verschil met het leven nu! Voor de jarige had zij een speciaal jasje met cravatte genaaid, zodat hij zich in het middelpunt kon voelen. Heel bijzonder was dat zij volgens 18e eeuws gebruik in stijl een rijm ter ere van onze jarige zoon had geschreven en deze voordroeg zoals toen gebruikelijk was.

Martine ontzettend bedankt voor een heel geslaagd feestje. Wij en de kinderen hebben ervan genoten en de reacties waren ontzettend enthousiast. Een van de kinderen zei: “Ik vond dit feestje niet leuk maar super leuk!”  

familie Persson, Oegstgeest