Nederlands English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Over ons

Geplaatst op: 19 november, 2015 door

Wil je een historisch evenement organiseren en heb je daar hulp of invulling voor nodig? Kijk dan naar onze diensten in de linkerkolom. We organiseren historische ambachtenmarkten, bals, diners, feesten en je kunt bij ons terecht voor historisch ‘edutainment’ zoals historische personages in rol, workshops en Beleef Het Verleden in de klas.

oudenhofmarkt 2014 middeleeuwse muziek - Oudenhofmarkt 2014 Beleef_t_verleden-LR-38-400x299 Beleef_t_verleden-LR-36-400x266

Beleef_t_verleden-LR-31-400x272 Beleef_t_verleden-LR-9-400x255 Oudenhofmarkt - wol spinnen

Je kunt onze vintage feesten bezoeken met live band, dress code vintage en rock & roll of swing dans workshops, maar je kunt ook naar onze historische diners of bals komen die in 18e eeuwse of 19e eeuwse setting zijn. Op een prachtige historische locatie met prachtige historische kostuums, wederom live muziek en een prachtig gedekte tafel zoals u misschien wel gezien heeft bij ‘dining with the Tsars’ of andere mooie historisch gedekte tafels. We proberen een historische avond zoveel mogelijk in authentieke stijl te laten beleven. Ook hier gaan de voetjes weer van de vloer en leert u historische dansen.

Beleefhetverleden_RoaringtwentysSwingingthirties_stephanvroom-7340 Bal en diner Hodshon Huis5 Goudestein project Buitenplaatsen Leiden Vintage Fietstocht 65

Still18_final Still48_final Gasten aan het diner in de rode kamer

Leiden Vintage Fietstocht 01 Leiden Vintage Fietstocht 11 Leiden Vintage Fietstocht 40 Leiden Vintage Fietstocht 60

Daarnaast verzorgen we allerlei educatieve activiteiten en workshops op scholen, voor musea en voor kastelen. Een zoveel jarig bestaan van een stad of dorp is natuurlijk een fantastische gelegenheid om een historisch evenement te organiseren. We verhuren ook historische kleding voor de theater en film-wereld en kunnen kledingadvies geven m.b.t. de Romeinse tijd t/m de 20e eeuw.

  t middeleeuwse kermis utrecht dorothee 20150525-hofwijck-7833 Buitenhuizen 04

Onze historische personages in rol zijn uniek en een bijzondere beleving van het verleden. Alle acteurs of beter gezegd ‘live interpreters’ die hun personage spelen hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar dit historisch personage en naar hun leefomgeving en zij kunnen in verrassende gesprekken met het publiek heel wat bijzondere weetjes over hun leven vertellen. Weleens gezien hoe een dame uit de 18e eeuw wordt aangekleed? Of hoe een groep kinderen in mum van tijd gedrild is voor een Napoleontisch gevecht? We richten ons altijd op een zo volledig mogelijke beleving van het verleden met spel, humor en de beleving met alle zintuigen. Bij ons proef je het verleden, kun je het aanraken, tastbaar maken, beeldend maken, luister je naar verhalen van personen die echt bestaan hebben en word je interesse gewekt om meer over de geschiedenis te weten te komen!

Cornelis Lely 04 William Brewster Open Monumenten Dagen, Napoleon in Leiden, Napoleon en MarieLouise

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

* Verplicht veld
Stuur me informatie over
Email type