Nederlands English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hoopvol voor 2021 en de beste wensen!

Geplaatst op: 8 januari, 2021 door

Afgelopen jaar was een vreemd jaar, een onzeker jaar. In maart werden ineens alle opdrachten één voor één geannuleerd. We keken het in spanning aan, hopend dat het na een paar weken zou overwaaien. Pas eind augustus kwamen de opdrachten terug, én hoe. Het was even twee maanden super druk en toen viel het plotseling weer stil eind oktober. Nu moeten we tot 19 januari wachten om te zien wat dat gaat brengen en de berichtgeving is zeker niet eenduidig, maar er is hoop!

Door de corona-maatregelen veranderden ineens de prioriteiten. Ik had in de lente alle tijd om mijn derde boek af te ronden: Beleef Het Verleden. Een blik op vrouwenkleding in Hollland, van de 16de tot en met de 19de eeuw. Ik ben super trots op de uitgave en het is een stuk dikker geworden dan eerst het plan was. In december 2020 is een nieuw idee geboren voor mijn vierde boek waarin archeologische textielvondsten ruim de aandacht gaan krijgen.

De digitalisering nam in een rap tempo toe en ideeën die al op de plank lagen zijn nu in wording en kunnen hopelijk in 2021 gelanceerd worden: video-lessen over historische kleding en over ‘live costumed interpretation’. Wat ik het meest gemist heb zijn de historische feesten, waarbij we verbonden met elkaar konden dansen, genietend van prachtige kostuums en historische diners.

Ik ben hoopvol dat we in 2021 dan eindelijk aan de hernieuwde ‘roaring twenties’ kunnen beginnen. De nieuwe datum van ons belle epoque herfstbal staat op zaterdag 6 november! En mogelijk dat we ook nog een heerlijk swingend jaren ’20 feest organiseren dit jaar. Zodra het weer mag, gaan we los! Net zoals 100 jaar geleden de roaring twenties lostbarsten na een slepende Eerste Wereldoorlog en daarovenop nog eens de Spaanse griep veel slachtoffers eiste. Als je iets van de geschiedenis kunt leren is dat deze zich herhaalt, ook al is het nooit in dezelfde vorm, maar dat er wel tendensen zijn en dat je na een periode van lijden (al is het natuurlijk geenszins vergelijkbaar met de ellende van de oorlog en de Spaanse griep) een periode krijgt van feesten en genieten! Laten we de culturele wereld een boost geven en hernieuwen om van te (blijven) genieten.