Nederlands English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Lezingenreeks historische kleding

Geplaatst op: 6 april, 2021 door

Serie over vrouwenkleding van de 16e t/m 19e eeuw via Historizon

Publiekshistorica Martine Teunissen heeft in september haar derde boek uitgebracht: Beleef Het Verleden. Een blik op vrouwenkleding van de 16de tot en met de 19de eeuw. Al ruim 12 jaar verzorgt Martine historische evenementen met personages in rol. Tevens geeft ze al jaren lezingen en verzorgt educatieve activiteiten, wederom met historische personages. Om deze historische figuren zo goed mogelijk neer te zetten verdiept ze zich in de leefwereld van vroeger en dus ook in de kleding, die ze zo goed mogelijk namaakt. Tijdens deze serie laat ze allerlei relevant beeldmateriaal zien, gecombineerd met haar eigen collectie kledingstukken en ze toont hoe de verschillende silhouetten van de dames zijn opgebouwd met allerlei hulpstukken zoals crinolines, ‘paniers’, extra kussens voor het derrière, korsetten etc. De lezingen van Martine staan bekend om haar enthousiasme, ruime kennis en de beeldende pracht van de kostuums.

Al eerder gaf Martine dit jaar een lezing over dit onderwerp via Historizon. Omdat dit zo uitgebreid is hebben we er samen met Historizon voor gekozen hier een serie van vier lezingen van te maken. Met een live stream met verschillende camera’s zal naast de lezing ook het kleden van de paspop goed in beeld worden gebracht.

Afleveringen:

1e aflevering, 16e eeuw
Maandag 19 april 2021

2e aflevering, 17e eeuw
Maandag 3 mei 2021

3e aflevering, 18e eeuw
Maandag 17 mei 2021

4e aflevering, 19e eeuw
Maandag 31 mei 2021

  • Tijdstippen: maandagavond om 19.30 uur. Duurt ca. 1,5 uur per aflevering

Meer informatie en inschrijven, klik hier.

Afbeeldingen: eigen creaties, Metropolitan Museum of Art, Amsterdam Museum, Rijksmuseum Amsterdam. Centraal Museum Utrecht.