Nederlands English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Nassaudag Breda 6 juni 2022

Geplaatst op: 24 mei, 2022 door

Op Tweede Pinksterdag zal in Breda de Nassaudag weer plaatsvinden. Er zullen heel wat historische publieksactiviteiten plaatsvinden die allemaal de moeite waard zijn om te bezoeken!

Belangrijke plekken in de binnenstad om te bezoeken: de grote Kerk met paalgraven, het Begijnhof, het gemeentehuis, nieuwe Veste en historische hofhuizen (Bouvigne en voormalig jachtslot van de Nassaus) + allerlei activiteiten rondom het Kasteel van Breda. Er zal een paardentram rijden tussen de locaties. In het Chassépark kun je historische ambachtslieden van Beleef Het Verleden vinden en historische spelletjes.

Breda is de bakermat van ons Koninklijk Huis. De stamboom van de Oranje-Nassaus gaat terug tot de eerste zes generaties Nassaus, die van 1404 tot 1567 als Heer van Breda hun residentie in onze stad hadden. Hun kasteel, hun kerk, hun lusthof en de huizen van de leden van hun hofhouding zijn tot op de dag van vandaag in de stad te zien en geven kleur aan de stad. Maar ook rondom de stad kan men nog steeds genieten van de door hen aangelegde bossen en waranda’s. De Nassaus hebben als Heren van Breda bijna twee eeuwen lang nadrukkelijk hun stempel op de stad en omgeving gedrukt. De stad en het land van Breda behoren samen tot het cultuurhistorisch erfgoed van de Nassaus. Het cultuurhistorisch erfgoed van de stad en de toenmalige Baronie van Breda en de geschiedenis van de Nassaus in de loop der jaren zijn versmolten.  – Eric de Bruin