Nederlands English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Oudenhofmarkt 25 mei

Geplaatst op: 1 mei, 2013 door

Oudenhofmarkt, een gezellige markt over duurzaam leven in verleden, heden en toekomst

In Oegstgeest zijn de voorbereidingen in volle gang voor de Oudenhofmarkt over duurzaam leven in verleden, heden en toekomst. Initiatiefnemers zijn de Civil Society Club en historisch evenementenbureau Beleef het Verleden i.s.m. Winkeliersvereniging Lange Voort en Stichting Radius. De Oudenhofmarkt verbindt generaties met elkaar rond de thema’s duurzaamheid en (lokale) historie

 

Verbindt generaties

De Oudenhofmarkt vindt plaats op zaterdag 25 mei tussen 10.00-17.00 uur en zal komen te staan op de markante heuvel in het centrum van Oegstgeest de Oudenhof (rond de verhalenverteller). Dit was een burcht, ooit gelegen in het centrum van Oegstgeest, die rond de 9de eeuw Oegstgeest tegen invallen van de Vikingen moest beschermen.

De Oudenhofmarkt integreert met het “Buitenleven aan de Lange Voort” in het tegenovergelegen winkelcentrum Lange Voort en vervolgt als een lint zijn weg in bibliotheek en K&O. De Oudenhofmarkt verbindt generaties met elkaar rond een actueel thema van duurzaamheid en (lokale) historie (met link naar onlangs gedane middeleeuwse vondsten in Oegstgeest). Daarnaast vindt de feestelijke eerste bijeenkomst van het Repair Café Oegstgeest plaats in het gebouw van de Bibliotheek en K&O.

 

Leer en doe- markt voor jong en oud

Het wordt een gezellige leer en doe- markt voor jong en oud met als thema’s van grondstof tot product en hergebruik en reparatie. Zo worden er schapen geschoren en zie je zowel historische als moderne ambachtslieden, hand in hand met hedendaagse duurzame burgerinitiatieven, waarbij bezoekers kunnen aanhaken. Uiteraard zal de Civil Society Club zelf ook een stand bemannen.

De initiatiefnemers vinden het fantastisch dat ze te gast mogen zijn bij Winkeliersvereniging Lange Voort, die de Oudenhofmarkt liefdevol liet aansluiten bij hun geplande plantenmarkt. Dorpsgenoten die ook willen helpen met de markt of voorbereidingen zijn welkom. Mail dan aan: info@civilsocietyclub.nl

130417_persfoto_Oudenhofmarktkt over duurzaam leven in verledentoekomst_foto Monique Shaw

Bijschrift foto: initiatiefnemers en enkele samenwerkingpartners van de Oudenhofmarkt v.l.n.r. Herman Klaver (voorzitter Winkeliersvereniging Lange Voort), Milou Martinot, (Civil Society Club, CSC), Martine Teunissen (historisch evenementenbureau Beleef het Verleden), Marianne van der Kaaij (Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Oegstgeest), Paula van Kalmthout (K&O Oegstgeest), Aisha de Vidal de St. Germain (CSC), Tet Hiltermann (Repair Cafe Oegstgeest), Gellius Leopold (CSC). Foto door Monique Shaw.