Nederlands English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Publicatie over historische kostuums

Geplaatst op: 30 april, 2020 door

Doneer en maak de publicatie van een prachtig geïllustreerd kostuumboek mogelijk! Direct doneren? Klik hier.

Waarom dit boek?

Historische kostuums en accessoires liggen vaak in depots die weinig toegankelijk zijn voor het algemene publiek. Archeologische textielvondsten zijn nog minder zichtbaar en zijn ook minder makkelijk voor leken uit te leggen. Hier wil ik verandering in brengen!

Eigen creaties + collecties van het Metropolitan Museum of Art, Rijksmuseum Amsterdam en Centraal Museum Utrecht

Graag deel ik met jullie mijn passie voor de wondere wereld van de historische vrouwenmode, van hof tot burgerij tot platteland in de 16de-19de eeuw. De publicatie zal een schat aan informatie geven, een lust zijn voor het oog, nieuwe inzichten geven én een handig naslagwerk zijn.

Dankzij de Provincie Zuid-Holland en de bijdragen van vrijwilligers ben ik al een eind op weg, maar voor de laatste stappen heb ik jouw hulp nodig. Doneer om de financiering van dit project rond te krijgen én tevens om het boek een extra mooi uiterlijk te geven! Met jouw hulp kunnen er nog meer mooie afbeeldingen in én blijft het boek betaalbaar voor mensen die wat minder te besteden hebben.

Fotografie Coltrane Coh

Wat kun je van het boek verwachten?

In de publicatie combineer ik foto’s van archeologische vondsten met museale kostuums én mijn eigen creaties. Tevens deel ik mijn ervaringen met het creëren én dragen van historische kostuums. Daarnaast kom je van alles te weten over de verschillende replica’s die gemaakt zijn aan de hand van archeologische vondsten in het bredere kader van dit project, waarvan de publicatie een onderdeel is. Voor meer informatie hierover zie: https://www.beleefhetverleden.nl/publicaties/

Directe donatie of een tegenprestatie

Vanaf 5 mei start de crowdfunding campagne via het platform voordekunst: Hier kun je doneren voor een tegenprestatie.

Wil je direct geld doneren dan kun je ook een tikkie sturen via deze link.

Let op! Bij het platform Voordekunst heb je garantie dat je geld wordt teruggestort indien het streefbedrag niet wordt gehaald. Doneer je via een tikkie dan steun je automatisch ook Beleef Het Verleden, mijn bedrijf, dat net als vele andere culturele instellingen financieel getroffen is door de maatregelen rond het coronavirus. Deze donaties worden niet terugbetaald wanneer het streefbedrag niet wordt gehaald of juist hoger is dan verwacht. Je helpt hiermee het boek realiseren én Beleef het Verleden de corona-crisis door.

Deel deze campagne

Deel deze campagne met al je vrienden en steun dit project met een donatie! Kies een leuke tegenprestatie uit of doneer direct een geldbedrag 🙂

Eigen creatie van een vroeg 17de eeuws kostuum met huik. In m’n handen heb ik een replica gemaakt naar aanleiding van een archeologische vondst. Benieuwd naar het verhaal hierachter? Bestel dan het boek zodra deze uit is!