Nederlands English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Beleef Het Verleden Store: authentiek, vintage of retro?

Geplaatst op: 8 december, 2020 door

Een nieuwe website is in de maak vol met vintage, retro en authentieke kleding, meubels en interieur-design.

Winkel

Je kon natuurlijk al in de ‘winkel’ terecht om producten van Beleef Het Verleden te kopen: zoals het educatieve filmprogramma Beleef Het Verleden met Lotte, met de verschillende afleveringen: prehistorie, romeinen, middeleeuwen en archeologie, maar ook de drie boeken die ik (Martine Teunissen) heb geschreven: Representation of the Past in Public Spheres, Beauty & Fashion (co-auteur) en Beleef Het Verleden. Een blik op vrouwenkleding in Holland van de 16de – 19de eeuw.

Store

De Beleef Het Verleden ‘Store’ waaraan nu gewerkt wordt, zal veel uitgebreider worden. Vaak krijg ik de vraag waar ik mijn stoffen vandaan haal, waar ik authentieke objecten koop, waar dat leuke art deco behang vandaan komt en waar ik mijn vintage jurken koop. Dit wil ik graag met jullie delen en daarom maak ik nu een aparte website om al deze producten aan bod te laten komen. Dit is interessant voor de reenactor die op zoek is naar replica’s van objecten, kleding of juist stoffen voor kleding om zelf te maken en die kiest voor kwaliteit en authenticiteit. Het is ook interessant voor de liefhebber van geschiedenis die in zijn of haar interieur wat klassieke elementen wil toevoegen. Omdat ik een passie heb voor art deco, arts & crafts en art nouveau zal hierop de nadruk liggen in de sectie ‘Design & Living’.

In de maak

De website is al online, maar nog lang niet af. In de loop van de tijd zal ik content en producten toevoegen. Als ik vanuit een blog-post over historische kleding een leuke link heb naar bruikbare historische kleding zal ik die zeker toevoegen.

Voorbeeld

Je ziet hieronder bijvoorbeeld een foto van mij tijdens een fotoshoot. Ik draag hier een zelfgemaakte ochtendjas of négligé uit de jaren ’30, gemaakt van zwarte zijde met kant. Daaronder draag ik een lange zwarte nachtjapon, ook in de stijl van de jaren ’30. Het bed is art deco, origineel uit de jaren ’20 of ’30. De lamp is in Tiffany-stijl. Het kastje met de ronde laadjes is ook typisch voor de art deco periode. Het behang met de gouden bladeren maakt het geheel af. De kleurcombinatie van goud/oker met ‘canard’ blauw is een typische kleurcombinatie voor de jaren 1920 en 1930. Canard blauw is natuurlijk het blauw van de mannetjeseend.

Hip design

Het is ook weer helemaal hip in 2020. De designers van nu hebben zich zeker laten inspireren op de interieur-mode van 100 jaar geleden. Op www.beleefhetverleden.store zal ik een artikel plaatsen met tips waar je dit behang, de meubels, of de kleding kunt kopen.