Nederlands English
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Visie Beleef Het Verleden

Geplaatst op: 5 april, 2013 door

Welkom bij Beleef Het Verleden

Beleven is een nieuwe trend in onze huidige samenleving, een samenleving die gekenmerkt wordt door globalisering, individualisering, toegenomen tempo en automatisering. Beleef Het Verleden biedt cultuurhistorische dienstverlening waarbij de nadruk ligt op het beleven en ervaren van onze geschiedenis.

In Nederland wordt het verleden gekoesterd in musea, monumenten, oude gebouwen en archieven. Ook de politiek zet zich regelmatig actief in voor het behoud van het verleden en vooral voor het creëren van historisch besef door bijvoorbeeld het opzetten van een historische canon en het inmiddels gesneuvelde plan om een Nieuw Nationaal Historisch Museum te creëren.

Beleef Het Verleden haakt in op deze trends in de samenleving en probeert altijd aan te sluiten bij actuele onderwerpen. Hierdoor wordt de relevantie van het verleden in de huidige maatschappij groter. Dit draagt bij aan historisch bewustzijn.

Beleef Het Verleden biedt diensten aan voor jong en oud en voor alle niveaus: van basisschool tot universiteit.

Goudestein, foto Jorien bewerkt

Visie

Mensen het verleden laten beleven en ze leren over de geschiedenis op een leuke, interactieve en onvergetelijke manier, voor jong en oud.

Beleef het verleden in de klas - renaissance

William Brewster in gesprek met publiek

William Brewster in gesprek met publiek

In gesprek met publiek

In gesprek met publiek

Kasteel-Endegeest
Bal en diner Keetje Hodshon 2012, 01 Oudenhofmarkt 2014